TRIMGEREEDSCHAP.NL
  home  shop  winkelwagen  route  info  service  productinfo


Winkeladres

H.o. J.L. van de Water
Sportlaan 4
3078 WR Rotterdam
T 010 4792229
F 010 4793002
Open op afspraak

e-mail


Klantlogin

Username
Password

Password kwijt?

klik hier om het weer op te vragenNog geen klant?

klik hier om u aan te melden

Produktinformatie

 Hoofdmenu
Over scheerkoppen

Smeren
Het regelmatig (bij ieder gebruik) smeren van de scheerkoppen is absoluut noodzakelijk. Zonder smering kunnen de koppen verbranden. Bovendien worden de koppen dan erg warm en kan door de hoge weerstand de tondeuse zelfs beschadigd worden. Verder kunnen vrijwel alle scheerkoppen en tondeusemessen roesten. Het is daarom goed om de koppen ook na gebruik te smeren.

Schoonmaken
De meest eenvoudige manier om een scheerkop schoon te maken is om deze op de tondeuse met draaiende motor in een bakje met reinigingsvloeistof (bijvoorbeeld Oster Blade Wash) te houden. Het knipgedeelte (snijplaten) net onder de vloeistofspiegel houden. Daarna moet u de kop weer even smeren. Deze methode is meestal afdoende en de scheerkop kan dan in elkaar blijven.

Weigeren
Wanneer een scheerkop tijdens het scheren weigert volgt u dan in eerste instantie de hierboven beschreven schoonmaakmethode. Eén haartje tussen het boven- en ondermes kan een kop al doen weigeren. Werkt het spoelen in vloeistof niet, let dan op de juiste afstelling (zie: Afstellen). Als de scheerkop het dan nog niet doet kunt u gebruik maken van onze slijpservice.

Afstellen
Scheerkoppen worden door ons bij aflevering of na een slijpbehandeling op de juiste manier afgesteld. Laat deze afstelling het liefst zo staan. Oster en Wahl scheerkoppen hebben een vaste afstelling die niet veranderd kan worden. Aesculap en Thrive scheerkoppen hebben bovenop een stelschroef. Het aantal slagen van de stelschroef is niet bepalend voor de juiste afstelling. U moet, met de duim, voelen hoe zwaar het bovenmesje heen en weer gaat. Dit moet vrij zwaar gaan maar moet wel goed bewegen. Bij een te lichte afstelling weigert de kop en bij een te zware afstelling wordt de tondeuse te zwaar belast.

Slijpen
Het slijpen van scheerkoppen is zeer specialistisch werk. Wij zien dan ook veel verkeerd geslepen scheerkoppen. Binnen ons bedrijf bent u verzekerd van een vakkundige behandeling van uw materialen. Met goed geslepen scheerkoppen kunt u langer en plezieriger werken!

Bewaren
Vrijwel alle scheerkoppen kunnen roesten. Bewaar uw scheerkoppen en tondeuse(s) daarom op een droge, liefst verwarmde plek. Dus liever niet in een vochtige ruimte als een schuur. Het smeren na gebruik helpt ook om roest te voorkomen.


© copyright 2018 H.o. J.L. van de Water - Rotterdam
design and coding by Fuzz Dogs