TRIMGEREEDSCHAP.NL
  home  shop  winkelwagen  route  info  service  productinfo


Winkeladres

H.o. J.L. van de Water
Sportlaan 4
3078 WR Rotterdam
T 010 4792229
F 010 4793002
Open op afspraak

e-mail


Klantlogin

Username
Password

Password kwijt?

klik hier om het weer op te vragenNog geen klant?

klik hier om u aan te melden

Produktinformatie

 Hoofdmenu
Soorten scharen

Lengte van de schaar
De lengte van de schaar wordt meestal aangegeven in inches (1 inch = 2,54 cm). Hiermee wordt dan de totale lengte van de schaar bedoeld. Welke schaarlengte voor u het prettigste werkt is vooral afhankelijk van uw eigen voorkeur. De meest gangbare schaarlengte voor kappers is 5 tot 5,5" en voor trimmers 6 tot 6,5".

Rechte scharen
Dit zijn de gewone scharen met rechte bladen voor het normale knipwerk.

Gebogen scharen
Deze scharen hebben gebogen bladen. Hierdoor kan mooi met de rondingen van het lichaam worden meegeknipt. Het knippen met deze scharen is, als u alleen rechte scharen gewend bent, moeilijk. Deze scharen worden voornamelijk door de ervaren trimmer gebruikt.

Knikscharen
Dit zijn scharen met een knik in de halmen. Hierdoor liggen de ogen van de schaar hoger dan de snijbladen waardoor bij dicht op de huid knippen er wat meer ruimte is voor de vingers en de schaar wat vlakker ten opzichte van de huid gehouden kan worden. Er zijn knikscharen met rechte- en met gebogen bladen.

Effileerscharen
Deze scharen hebben aan beide zijden tanden. Met deze scharen kunt u haar uitdunnen. Ze knippen alleen op de plaats van de tanden en laten tussen de tanden het haar staan. Een goede effileerschaar heeft aan één zijde V-groefjes in de tanden. Deze V-groefjes kunnen alleen op de fabriek aangebracht worden en mogen er dus nooit uitgeslepen worden. Zonder deze V-groefjes knippen effileerscharen niet goed of worden ze te snel bot. Wij hebben alleen scharen in ons programma met goede V-groeven.

Coupescharen
Coupescharen worden ook wel enkelzijdige effileerscharen genoemd. Ze hebben een getande kant en een gladde kant. Deze scharen hebben een fijnere vertanding dan effileerscharen en zijn bedoeld om model te knippen met een zachte lijn. De opmerkingen bij de effileerscharen over de V-groeven in de tanden gelden ook voor de coupescharen.

Neus- en oorscharen
Dit zijn kleine rechte of gebogen scharen. Ze hebben een afgeronde knop aan de punt om verwondingen te voorkomen.

Linkshandige scharen
Deze scharen zijn volledig gespiegeld ten opzichte van de rechtse scharen. Doordat de natuurlijke beweging van de linkerhand de bladen van een rechtse schaar van elkaar af wil drukken is het beter om dan een echte linkshandige schaar te gebruiken. Helaas is de keuze in linkse scharen zeer beperkt waardoor in de praktijk de meeste linkshandigen toch met rechtse scharen knippen.

Slijpen
Het slijpen van een schaar is meer dan alleen de snijkanten langs een slijpsteen halen. Helaas is dit vaak de praktijk met als gevolg verbrandingsplekken, slecht knippen aan de punt en een snel smaller en korter wordende schaar. Een schaar behoort, net als op een goede fabriek, eerst aan de binnenkant geslepen en gepolijst te worden. Als dan de beschadigingen er uit zijn en de schaar weer zuiver hol is, kan de snijkant geslepen worden. Dit is ook de wijze waarop er binnen ons bedrijf geslepen wordt. Zie service voor meer informatie.


© copyright 2018 H.o. J.L. van de Water - Rotterdam
design and coding by Fuzz Dogs