TRIMGEREEDSCHAP.NL
  home  shop  winkelwagen  route  info  service  productinfo


Winkeladres

H.o. J.L. van de Water
Sportlaan 4
3078 WR Rotterdam
T 010 4792229
F 010 4793002
Open op afspraak

e-mail


Klantlogin

Username
Password

Password kwijt?

klik hier om het weer op te vragenNog geen klant?

klik hier om u aan te melden

Produktinformatie

 Hoofdmenu
Legeringen van scharen

Verchroomde scharen
Dit zijn niet-roestvrijstalen scharen met een chroomlaag. De chroomlaag kan moeilijk aan de binnenkant worden aangebracht waardoor verchroomde scharen vooral aan de binnenkant kunnen roesten. Dit hoeft verder niets af te doen aan het goed knippen van de schaar. Als de schaar droog gehouden wordt en af en toe een druppeltje olie krijgt, is er niets aan de hand. Ze zijn zelfs vaak iets harder dan roestvrijstalen scharen.

Roestvrij stalen scharen
Vrijwel alle scharen zijn tegenwoordig van roestvrij (of eigenlijk roest- vast) staal (rvs). Ze kunnen mat of glanzend zijn, afhankelijk van de afwerking. Ook roestvrij stalen scharen kunnen in uitzonderlijke gevallen roesten.

Kobalt scharen
Kobalt is een chemisch element dat in zeer kleine hoeveelheden aan de staallegering van de schaar toegevoegd kan worden. Een kobalt schaar is veel harder dan een verchroomde of rvs-schaar. Hierdoor blijven ze langer scherp. Kobaltscharen zijn meestal erg duur maar ook erg mooi afgewerkt. Het zijn vaak mooie lichtlopende scharen. Het slijpen van een kobaltschaar is door de hardheid wel duurder.

Titanium scharen
De hardheid van titanium scharen zit over het algemeen tussen de gewone- en de kobalt scharen in. Het voordeel is vooral dat de titanium scharen lichter van gewicht zijn. Vaak zijn deze scharen afgewerkt met een gekleurde coating.

Algemeen
Aangezien er geen gestandariseerde kwaliteitsaanduiding voor scharen bestaat en fabrikanten meestal geen informatie over de gebruikte legeringen verstrekken is het vaak niet mogelijk de kwaliteit van een schaar optisch te beoordelen. De kleur of glans van een schaar geven geen uitsluitsel over de kwaliteit. Zo hebben titanium scharen vaak een leuk kleurtje maar dit is alleen een dun laagje zonder toegevoegde waarde om de scharen te onderscheiden van de gangbare rvs scharen. Tijdens het slijpen van een schaar wordt pas duidelijk hoe hard deze is. Zo kan een kobalt schaar van merk A bikkelhard zijn terwijl een kobalt schaar van merk B net zo hard (of zacht) is als een gewone rvs schaar. Alvorens wij een schaar in ons programma opnemen wordt deze uitgebreid getest en beoordeeld op alle belangrijke punten zoals de hardheid, de zuiverheid van de vorm, de afwerking en de prijs/kwaliteit verhouding.


© copyright 2018 H.o. J.L. van de Water - Rotterdam
design and coding by Fuzz Dogs